Mediatrainingen

Voorkom uitglijders in de media

Het is de nachtmerrie van iedere bestuurder of woordvoerder: in een gesprek met de pers een enorme uitglijder maken. Of achteraf constateren dat jouw verhaal niet goed over het voetlicht komt omdat er vrijelijk in geknipt en geplakt is. Hoe voorkom je dat je in een verkeerd daglicht wordt gesteld? Of meer zegt dan je van plan was? Kortom: hoe houd je tijdens een interview de regie in handen?

Een goede mediatraining doet wonderen

Met een goede mediatraining, toegespitst op bestuurders en ambtenaren bij overheden en gericht op jouw specifieke wensen en behoeften, leer je omgaan met de media. Dat kan een individuele training zijn, maar ook een groepstraining. Bijvoorbeeld met het nieuwe college; soms onervaren bestuurders, die zo gedegen worden voorbereid op perscontacten en woordvoering. Maar wij trainen en coachen ook doorgewinterde publieke figuren die hun vaardigheden willen professionaliseren.

Toegesneden op jouw kwaliteiten en leerpunten

Onze trainingen worden afgestemd op de specifieke behoefte van het individu of het team. De leerbehoeften en casuïstiek van elke deelnemer worden in kaart gebracht, zodat de training actueel is en toegesneden op de persoon zelf. Bij trainingen met colleges van B&W is het collegeprogramma altijd vertrekpunt voor de gezamenlijk boodschap. Onze trainers zijn deskundig, ervaren en – vanzelfsprekend – discreet en hebben allemaal een achtergrond als communicatieadviseur. Ze kennen de spreekwoordelijke spagaat waar een bestuurder vaak in zit. De trainingslocatie is naar eigen keuze, ook als je de voorkeur geeft aan een locatie buiten de eigen werkomgeving.

Mogelijke trainingsonderwerpen

  • Algemene mediatraining: wie zijn de media en wat zijn hun belangen, omgaan met lastige vragen, initiatief nemen, terugwinnen en houden, “geen commentaar”, hoe vertel ik binnen een korte tijd een duidelijk verhaal enzovoort;
  • Crisiscommunicatie;
  • Onderhandelingsvaardigheden;
  • Presentatievaardigheden;
  • Kleding en imago.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever direct contact?

Bel of mail gerust, ons team staat voor je klaar!