Inspiratie

“Meer voldoening, vitaliteit en verbondenheid op de werkvloer”

Geplaatst op
Interim communicatieprofessionals
Een kijkje achter de schermen bij de carrière van Batul Kazmi. Zij werkt via Bureau voor Overheidscommunicatie aan digitale communicatie en positioneringsvraagstukken bij het programma Aan de slag met de Omgevingswet van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Hoe past deze opdracht binnen haar carrière? Wat zijn haar uitdagingen en ambities? En wat wil ze bereiken met GROWEVERYDAY, het initiatief van haar familiebedrijf The Pure Family? 

Hallo, mijn naam is Batul Kazmi en ik ben 29 jaar jong. Ik ben een geboren verbinder en koos na mijn studie politicologie bewust voor ondernemen. Inmiddels werk ik ruim 5 jaar als interim communicatieprofessional. Mijn kracht ligt in het bijeenbrengen en inspireren van verschillende partijen en in het samen aan iets moois (en nieuws) bouwen. Mijn ultieme passie is om communicatie overtuigend in te zetten om mensen te inspireren dichter bij zichzelf en nader tot elkaar te komen. Opgegroeid met twee culturen (moeder is Nederlands, vader is Pakistaans) weet ik me als geen ander te verplaatsen in verschillende mensen en dit inlevingsvermogen te benutten om verbinding te maken én te faciliteren.

Carrière

Mijn carrière kenmerkt zich door projecten waar ik online en offline communicatie heb ingezet voor doelen die voor mij en de wereld belangrijk zijn. Zo ben ik de mede-eigenaar van The Pure Family, een online platform voor persoonlijke groei. Hier onderhoud ik onze netwerken voor ons doel: de innerlijke kracht van werkend Nederland ontketenen. Mijn ultieme passie is om mensen te inspireren en mobiliseren om samen een belangrijk, hoger doel na te jagen.

In online-communicatiemanagement heb ik ervaring bij commerciële en publieke organisaties die met verschillende doelgroepen te maken hebben, zoals het ministerie van BZK, Topsector Logistiek, Lean & Green en Hartje Delft.

 

“Omdat hij het persoonlijke contact

met het bureau zo fijn vindt”

 

Relatie met BvO

Mijn broer Nawaz inspireerde mij om via BvO een opdracht te doen omdat hij het persoonlijke contact met het bureau zo fijn vindt. En daar had hij gelijk in. Ik heb regelmatig contact met mijn contactpersoon Betty. Ik ben stiekem fan van haar! Betty luistert goed en er is genoeg ruimte om elkaar te vertellen over onze ontwikkelingen – zowel zakelijk als privé. Deze momenten helpen mij om bewust te zijn waar ik nu sta, waar ik als professional naartoe wil en wat BvO daarin kan betekenen.

De dynamiek van het ministerie van BZK

Bij het ministerie van BZK draag ik bij aan het ondersteunen van overheden bij de implementatie van de Omgevingswet en maak ik impact op het bedrijfsleven en de inwoners van Nederland. In ons team ben ik degene die mensen in beweging brengt en projecten over de streep trek. Ik bewaak communicatieplannen en zorg dat de doelstellingen vertaald worden naar tastbare resultaten.

Wat ik zo bijzonder vind aan dit project is dat eigenlijk iedereen (in)direct met de Omgevingswet te maken kan hebben. De inrichting van een stuk land als speeltuin zou zomaar mijn neefje aan kunnen gaan. De bouw van woningen kan vriendinnen die op zoek zijn naar een eerste koophuis in een grote stad helpen die droom te verwezenlijken. En een veilig kruispunt kan ervoor zorgen dat onze ouderen vaker naar buiten gaan. Ik vind het daarom zo mooi dat de Omgevingswet ons als inwoners ruimte biedt om inbreng te leveren op veranderingen in onze leefomgeving.

Als communicatieadviseur bij het ministerie van BZK is het mijn uitdaging om overheden, zoals gemeenten, mee te nemen in anders werken, het Digitaal Stelsel Omgevingswet en de wet. Ik weet daarbij hoe de politiek-bestuurlijke verhoudingen liggen. Ik ben helemaal in mijn element in een dynamische omgeving waar razendsnel geschakeld moet worden, ik analytisch te werk moet gaan en rekening dien te houden met verschillende belanghebbenden.

Uitdagingen in het werk

Als medeverantwoordelijke voor de social media, website en nieuwsbrief Implementatie van de Omgevingswet, houd ik de ontwikkelingen en de communicatie rond de Omgevingswet goed in de gaten. Om op de hoogte te zijn van de actualiteiten en het nieuws rondom de implementatie schakel ik direct met partijen als de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, Nationaal Programma Regionale Energiestrategie, de Unie van Waterschappen en Regionale Implementatiecoaches. Een behoorlijk groot aantal partijen met verschillende belangen. De uitdaging is om het hogere doel te bewaken en elkaar daarin proberen te begrijpen en te vinden. Door het gesprek aan te gaan met uitvoerders, gebruikers en andere stakeholders, heb ik een goed beeld van wat nodig en wat mogelijk is en hoe ik kan bijdragen aan de implementatie.

Missie en ambitie

Mijn broers en ik hebben één grote gemeenschappelijke deler: elke dag willen groeien. Met GROWEVERYDAY willen we anderen inspireren op het gebied van persoonlijk leiderschap. We zijn op een missie om werkend Nederland te helpen aan meer voldoening, vitaliteit en verbondenheid op de werkvloer. Wij geloven namelijk dat een growth mindset een belangrijke sleutel is tot meer zingeving en succes. In je werk en je leven.

Naast dat we professionals direct helpen met onze trainingen en cursussen, geloof ik dat ik ook in mijn ad interim communicatieklussen een kans heb om een verandering teweeg te brengen. Door zelf het goede voorbeeld te geven, in de praktijk.

Ik merk hoeveel voldoening en energie het mij en ons team van GROWEVERYDAY geeft om anderen te helpen het beste uit zichzelf te halen. Ik geloof dat ieder mens een unieke gave bezit. En dat je die gave pas kunt delen als je in je kracht staat. Wij leren elke dag. Van onszelf, van elkaar en van onze omgeving. Omdat je nooit bent uitgeleerd. En omdat elke dag telt. Deze bevlogenheid voor persoonlijke groei neem ik mee naar elke organisatie en opdracht waar ik kom.

Tips

  • Ik merk dat er bijna altijd ruimte is voor goede ideeën. Als je vanuit jouw talenten en enthousiasme initiatief toont, dan is daar vaak ruimte voor.
  • Zie in elke situatie een kans om te leren.
  • Stel jezelf open, ga het gesprek aan, en verbind hiermee nog beter met jezelf en je omgeving.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever direct contact?

Bel of mail gerust, ons team staat voor je klaar!