Organisatie

Persoonlijk, professioneel en inspirerend

Geplaatst op
Het Noorderlicht boven een horizon
Met het vertrek van Nico Postma breekt voor Bureau van Overheidscommunicatie (BvO) een nieuwe fase aan. We blijven ons natuurlijk met dezelfde energie inzetten voor jou als opdrachtgever of communicatieprofessional. En dat doen we persoonlijk, professioneel en inspirerend. Eerlijk gezegd kunnen we niet anders.

Door Marielle Vis

Persoonlijke betrokkenheid bij opdrachtgevers en professionals is verankerd in het DNA van zowel BvO als Communicatiemensen.nu. Dat we in juni – na jarenlange samenwerking – definitief fuseerden was dan ook een vrij natuurlijk proces. En die persoonlijke betrokkenheid? Die blijft natuurlijk gewoon.

Publiek en privaat

Een fenomeen waar we het als bureaus regelmatig over hadden de laatste jaren, is de scheidslijn tussen communicatie bij de overheid en bij het bedrijfsleven. Voor mij is dat een krijtstreep die ik graag wil wegvegen. Begrijp me niet verkeerd. Ik kan me echt communicatieopdrachten voorstellen waarvoor specifieke overheids- of bedrijfservaring is gewenst. Maar steeds vaker zie ik kansen om juist van elkaars kennis te profiteren. Een communicatieadviseur met veel ervaring met typische marketingcommunicatie-activiteiten binnen het bedrijfsleven, kan voor een gemeente van grote waarde zijn voor bijvoorbeeld citymarketing. En iemand die de gevoeligheden op politiek en bestuurskundig vlak door en door kent, kan die kennis ook vertalen naar management, directie en aandeelhouders van een groot bedrijf.

Gelukkig zie ik dat steeds meer opdrachtgevers hiervoor openstaan. Ik zie het als een belangrijk onderdeel van de verdere professionalisering van ons bureau om de vaak denkbeeldige kloof tussen overheid en bedrijfsleven te dichten. En om daarmee de eventuele afstand tussen de beste kandidaat en een opdracht te overbruggen.

Ontwikkeling en inspiratie

Als bureaus hebben we altijd veel aandacht besteed aan de ontwikkeling en de carrière van onze zzp’ers en interimmers. Ook hier borduren we op voort. De komende tijd breiden we onze academy uit met een breed aanbod aan opleidingen, trainingen, masterclasses en coachtrajecten. Maar we willen óók professionals zelf een podium geven om elkaar te inspireren met ervaringen en kennis uit de praktijk. Zo duiken we elk kwartaal in een actueel communicatiethema. Dit kwartaal is dat omgevingsgerichte communicatie, met stakeholderanalyses, participatie en samenwerking als grote uitdagingen. Morgen bijt communicatieadviseur, -strateeg en organisatieadviseur Linda Tops het spits af. Ze vertelt uitgebreid over de ontwikkeling van participatie en samenwerking in overheidscommunicatie, haar ervaringen en drijfveren. Welkom in de nieuwe fase van Bureau voor Overheidscommunicatie.

Sta je als professional bij ons ingeschreven, dan krijg je korting op het aanbod uit onze academy. Bovendien ontvang je maandelijks onze nieuwsbrief, boordevol interessante en inspirerende informatie. Alles om jouw kennis en impact te vergroten.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever direct contact?

Bel of mail gerust, ons team staat voor je klaar!