Masterclass Overheidscommunicatie

Het Noorderlicht boven een horizon

Vergroot je kansen bij de overheid

Heb jij ambitie om interim opdrachten uit te voeren voor de overheid? Maar mis je de meestal vereiste kennis en ervaring? Dan is de Masterclass Overheidscommunicatie echt iets voor jou. Door deelname aan deze masterclass vergroot je je kansen aanzienlijk!

Succesvol werken in de publieke sector

De publieke sector heeft unieke kenmerken en eigenheden, onderscheidende sturing, structuur en cultuur en bijzondere do’s en don’ts. Vertrouwd zijn met die facetten is key om succesvol te kunnen zijn in een communicatiefunctie bij rijks-, provinciale en lokale overheidsorganisaties en bij uitvoeringsorganisaties in het publieke domein.

Deze masterclass is bedoeld voor communicatieprofessionals die recent startten bij een organisatie in het publieke domein én voor hen die ambities hebben om die uitdagende sector te betreden. Je maakt je eigen plan voor een passende entree of, als je er al werkt, voor het versterken van je positie.

Deze training is een initiatief van Bureau voor Overheidscommunicatie en Van der Hilst Communicatie. Bureau voor Overheidscommunicatie is dé carrièrebemiddelaar en matchmaker voor hoogopgeleide communicatieprofessionals en opdrachtgevers in de publieke sector.

Wat ga je leren?

In deze masterclass komen de onderscheidende aspecten van het publieke domein aan bod:

  • Het speelveld van publiekscommunicatie: achtergronden, (theoretische) grondslagen, trends en issues die specifiek zijn voor overheden en overheidscommunicatie en de invloed op het werk van een communicatieprofessional;
  • De samenhang tussen de beleids- en begrotingscyclus en communicatie per fase;
  • De politiek/ambtelijke context en de daarmee gepaard gaande professionele dilemma’s;
  • Relevante wetgeving, kaders en regels voor overheidscommunicatie, zoals de Wet open overheid.

Om aan de slag te gaan in de publieke sector én om je positie te versterken als je er al werkt, leer je tijdens de leergang verder:

  • Hoe je je verplaatst in het (politiek/ambtelijke) speelveld: beweegredenen, belangen en behoeften, positie en verwachtingen van (je gesprekspartner bij) een overheidsorganisatie;
  • Hoe je de brug slaat van jouw achtergrond en ervaring (en jouw personal brand!) naar de belangen en behoeften van overheidsorganisaties en hoe je je taal daarop aanpast.

Leren van ervaring

De masterclass wordt verzorgd door Drs. Corine Hoppenbrouwers MA, senior communicatieprofessional met ruime ervaring in acquisitie en advisering in het publieke domein.

Resultaat

Na afloop van deze masterclass:

  • Weet je je makkelijker te begeven in de complexe politiek-bestuurlijke context en kun je sneller het politieke/ambtelijke spel doorgronden;
  • Spreek je beter de taal van de overheid en kun je veelgebruikte methodieken toepassen;
  • Vergroot je je kans op geaccepteerde adviezen.

Herken je jezelf hierin? Dan is deze Masterclass Overheidscommunicatie echt iets voor jou! Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever direct contact?

Bel of mail gerust, ons team staat voor je klaar!