Inspiratie

De perfecte podcasts voor je ochtend- of lunchwandeling

Geplaatst op
Interim communicatieprofessionals
Thuiswerken, we zijn bijna niet anders meer gewend. We vroegen onze junior recruiter Marjolein hoe zij deze periode goed doorkomt. ‘Met een kop koffie en een ochtend- of lunchwandeling. Een moment van frisse lucht en op een ontspannen manier de actualiteit tot me nemen, mijn kennis vergroten of simpelweg inspiratie opdoen met interessante podcasts.’ Ben jij benieuwd naar de favoriete podcasts van Marjolein? Check ze hieronder. 

1. Omdenken

‘Een interessante podcast over problemen omdenken; zowel persoonlijk als werk gerelateerd. Voor dat laatste namen de makers medio vorig jaar zelfs een serie podcasts ‘Omdenken op het werk’ op. In de reguliere podcast gaat Omdenken-grondlegger Berthold Gunster elke maandag in gesprek met mensen over hun problemen. Samen onderzoeken ze of ze het probleem kunnen laten verdwijnen. Denk aan moeite hebben met gesprekken via social media, faalangst op het werk of op verkeerde mannen vallen. Naast deze podcasts ben ik fan van hun quotes, zoals ‘Een relatie is met zijn tweeën problemen oplossen die je in je eentje niet hebt’. Of ‘Het slechte nieuws? De tijd vliegt. Het goede nieuws? Jij bent de piloot’.’

Podcast Omdenken >>
Podcast Omdenken op het werk >>

2. NRC Vandaag

‘Elke werkdag gaat deze NRC podcast dieper in op één actueel onderwerp. Het draaiboek van code zwart in de ziekenhuizen, Europa in de houdgreep van Russisch gas, de erfenis van de Capitoolbestorming, het datacentrum van Facebook móest in Zeewolde komen, enzovoort. In elke aflevering geven de presentator en een deskundige in gemiddeld een minuut of 20 inzicht in het thema. Ideaal voor een korte ochtend- of lunchwandeling.’

Podcast NRC Vandaag >>

3. Leef Je Mooiste Leven

Michael Pylarczyk en Cindy Koeman staan samen aan de basis van het zogeheten Mastermind Programma. Meer balans in je leven, persoonlijk meesterschap, omgaan met emoties, overwinnen van beperkende overtuigingen, rust in je hoofd en ga zo maar door. Ook in hun podcast komen persoonlijke ontwikkeling, geluk, de zakelijke wereld en mindfulness ruimschoots aan bod. Luister zelf maar.’

Podcast Leef Je Mooiste Leven >>

4. De Universiteit van Nederland

‘Wat is donkere materie? Is China straks de baas van de wereld? Krijg je grijze haren van stress? En waren de Middeleeuwen echt zo ruk?’ In deze minicolleges geven wetenschappers in maximaal een kwartiertje antwoord op interessante vragen. Mijn reacties op deze colleges? Van verwondering tot vallende kwartjes. Aanrader!’

Podcast De Universiteit van Nederland >>

Podcasts over het communicatievak

Marjolein vroeg een aantal professionals ook nog naar hún favoriete podcasts op ons vakgebied. In willekeurige volgorde kwamen langs:

Van der Hilst Podcast

In de meest recente aflevering gaat Ment Kuiper, de man achter het jaarlijkse digital insights trenddocument, onder meer in op de trends voor de komende tijd.

Luister maar >>

De Communicatie Podcast

Communicatie-expert Karine van den Noort interviewt landelijke experts over hun visie op communicatie. Van Instagram en TikTok Expert Kirsten Jassies tot begenadigd storyteller Cor Hospes en van communicatiegoeroe Betteke van Ruler tot ondernemer en dominee Tim Vreugdenhil.

Een indrukwekkende line-up >>

Inclusiecast

In deze podcast stelt Evita Lammes als witte, middenklasse cisvrouw alle denkbare domme, moeilijke en ongemakkelijke vragen rond inclusiviteit aan experts. Hiermee helpt zij marketeers die graag inclusiever willen schrijven, maken en zijn. Verrassend!

Luister maar >> 

Heb je zelf tips voor podcasts die we als professional echt moeten horen? Laat het ons dan weten via welkom@bvoverheidscommunicatie.nl.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever direct contact?

Bel of mail gerust, ons team staat voor je klaar!