Loopbaan

Hoe maak je een opvallende profieltekst op LinkedIn?

Geplaatst op
Het Noorderlicht boven een horizon
Het is een populair en krachtig medium: LinkedIn. Voor je sollicitatie zijn een cv en een motivatiebrief vereisten, maar wat als jouw toekomstige opdrachtgever je opzoekt op LinkedIn? Waarschijnlijk heb je goed je opleiding, vrijwilligerswerk en werkervaring ingevuld, maar heb je ook nagedacht over je profieltekst? Wat onze directeur Marielle Vis betreft een cruciaal onderdeel.

Waarom is een compleet profiel handig?

Het antwoord daarop is simpel. Wil je gevonden worden door potentiële opdrachtgevers en een goed bereik hebben op LinkedIn, dan moet je wel meedoen. LinkedIn-algoritmes zijn dusdanig ingericht dat een volledig profiel makkelijker is om op te zoeken. Je kunt als je beschikbaar bent het filter aanzetten waardoor recruiters je beter vinden, maar je kan dat ook benoemen in je samenvatting.

Wat is jouw toegevoegde waarde?

Los van het feit dat het voor je vindbaarheid verstandig is, is het ook prettig voor recruiters, managers of andere potentiële collega’s om wat anders over je te lezen naast je motivatiebrief. Hierdoor geef je direct een indruk van wie jij bent en wat jouw toegevoegde waarde is. Kan jij als geen ander teksten schrijven of redigeren? Of heb jij een andere expertise die jou uniek maakt? Hoe dan ook, benoem het en maak de lezer nieuwsgierig. Persoonlijkheid is key wat betreft een profieltekst. Mensen zien graag wat jou zo uniek maakt.

Mijn drie tips?

  1. Houd het kort en krachtig. Benoem je expertisegebied, wat je drijfveren zijn en welke waarde jij toevoegt aan de communicatie(afdeling).
  2. Zie je samenvatting als een korte pitch. Het moet voldoende nieuwsgierigheid opwekken, zonder al je kaarten weg te geven.
  3. Voor wie schrijf je dit en wat zouden zij willen lezen? Wees kritisch op je samenvatting en kill your darlings. Kijk naar dit artikel, dat bestaat uit slechts 362 woorden. Pak jouw profieltekst ook zo kritisch aan.

Dus, klim jij ook in de pen om een goede profieltekst te maken? Ik kan het al mijn werknemers en interimmers aanbevelen. Benieuwd wat wij nog meer te bieden hebben? Lees hier alle voordelen van werken via een bureau of haal tips uit dit artikel over hoe je een motivatiebrief schrijft.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever direct contact?

Bel of mail gerust, ons team staat voor je klaar!