Loopbaan

Wat doe je als communicatieadviseur de hele dag?

Geplaatst op
Het Noorderlicht boven een horizon
Wie als communicatieadviseur werkt in de private of in de publieke sector die heeft vast weleens bovenstaande vraag te horen gekregen. Nooit van directe communicatiecollega’s maar van product managers, salesmedewerkers, ingenieurs of projectleiders. En af en toe van een fel raadslid.

Een beetje communicatieprofessional heeft veel tijd en moeite moeten doen om het thuisfront en je ouders een goede uitleg en invulling mee te geven van wat een communicatieadviseur doet en wat je van hem/haar mag verwachten. Je hebt waarschijnlijk – net als wij – met de cursus ‘Excellent Adviseren’ meegekregen hoe de weerstand achter een dergelijke vraag is om te buigen. Al is het maar om je niet uit de tent te laten lokken.

Nu Communicatiemensen.nu van Marielle Vis en Bureau voor Overheidscommunicatie van Nico Postma sinds 1 juni 2021 zijn samengegaan, hebben kandidaten die werkzaam zijn voor beide bureaus twee betrokken en persoonlijk geïnteresseerde sparringpartners in huis. Nico als typische overheidscommunicatie-specialist is altijd bereikbaar om uitleg te geven hoe politiek-bestuurlijke processen werken en wat de valkuilen zijn binnen de beleidsmatige kaders waarvoor je moet oppassen. Marielle kent meer het klappen van de zweep als het gaat om het communicatievak voor het bedrijfsleven in de private sector. Ze is direct, open, maar eerlijk en herkent alle problematiek tussen de marketing- en de communicatieafdeling en de verwachtingen van de ‘lijn’ of het management in grote commerciële organisaties.

We zien een synergie in marketing en communicatie en in de private en publieke sector ontstaan. Hoewel onze meeste communicatieprofessionals nu actief zijn als overheidscommunicatieadviseur, hebben ze zelfstandig en/of aan bureauzijde een flinke bak werkervaring in en voor commerciële bedrijvigheid.

Nu Marielle en Nico officieel samenwerken, merk je dat bijvoorbeeld citymarketing, branding en positionering voor infrastructurele werken en stedelijke ontwikkeling met verschillende inzichten en benaderingen elkaar aanvullen tot concrete plannen van aanpak. Bel hen dus en laat hen gerust weten dat je even wilt sparren op niveau. Ze luisteren aandachtig, zijn begripvol en koppelen een meerwaarde voor je terug waar een cursus ‘Excellent Adviseren’ niet aan kan tippen! En, mochten beide directeuren niet per direct beschikbaar zijn, weet dan dat iedere recruiter/medewerker van beide bureaus zelf als communicatieadviseurs werkzaam zijn (geweest). Ze maken graag wat tijd voor je vrij.

Probeer het eens!

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever direct contact?

Bel of mail gerust, ons team staat voor je klaar!