Inspiratie

‘Ik vind het belangrijk om verbinding te leggen met mijn collega’s’

Geplaatst op
Het Noorderlicht boven een horizon
Op welke manier maak jij de wereld met communicatie een stukje beter? Hoe laat je zien dat jouw vak van betekenis is binnen je organisatie? En wat zijn je drijfveren om ‘communicatie te doen’? We vragen onze professionals hoe zij hiermee omgaan. Bijvoorbeeld aan Ratna Dessens, vanuit ons bureau gedetacheerd als communicatieadviseur Toezicht bij de gemeente Rotterdam

Op welke manier maak jij de wereld met communicatie een stukje beter?

Werkplezier staat bij bijna elke werknemer bovenaan het lijstje. Dit creëer je onder meer door verbinding. En verbinding valt of staat bij communicatie in de betekenis van echt contact. Ik vind het belangrijk om verbinding te leggen met mijn collega’s. Contact met hen te maken en me door hen te laten inspireren.

Met wie ik werk is voor mij daarom net zo belangrijk als het werk dat ik doe. Het mooie is dat mijn vak heel erg gaat over verbinding. Communicatie houdt de organisatie bij elkaar en goede communicatie draagt bij aan tevreden en betrokken medewerkers. Daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen!

En hoe laat je zien dat jouw vak van betekenis is binnen je organisatie?

Verbinding is ook onmisbaar om te voorkomen dat je alleen ingezet wordt om ‘communicatiemiddelen te maken’. Ik vind het belangrijk dat ik bij collega’s op de radar sta. Zij moeten mij kennen én weten hoe ik hen optimaal kan ondersteunen. Op die manier nemen ze me in een vroeg stadium mee zodat ik vanuit mijn vakkennis kan meedenken en adviseren over een onderwerp.

Dat is ook nodig om belangrijke en urgente zaken van elkaar te kunnen onderscheiden. Ook ik word – vaker dan me lief is – opgeslokt door de waan van de dag. Wat ik heb geleerd is om door te vragen en met mijn collega’s de gewenste oplossingen kritisch te bekijken. Sommige zaken blijken dan minder urgent dan op voorhand gedacht. Het helpt mij om prioriteiten te stellen.

Ten slotte, hoe ziet jouw ideale werkomgeving eruit?

Laat ik iets breder beginnen: ik geloof dat ik in mijn werk optimaal tot mijn recht kom als er een goede balans is tussen werk en privé. En, net als in mijn werk, staat verbinding ook in mijn privéleven centraal. Ik hou van mensen om mij heen, gezelligheid en vriendschap. Zoom ik in op mijn werkomgeving, dan komen daar nog zelfontwikkeling en creativiteit bij. Ik vind het belangrijk dat er binnen een organisatie ruimte is om mezelf verder te ontwikkelen en dat er ruimte is om met nieuwe ideeën te komen. Om vernieuwend bezig te zijn.

Balans tussen werk en privé, verbinding, zelfontwikkeling en creativiteit zijn voor mij nu belangrijk en zullen dat ook altijd blijven. Onafhankelijk van hoe mijn werk er inhoudelijk over vijf jaar uitziet.

Neem contact op

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Liever direct contact?

Bel of mail gerust, ons team staat voor je klaar!